Μετρήσεις στερεών & υγρών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
|
16 γρ.
|
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
|
16 γρ.
|
1 κουταλιά της σούπας ρύζι
|
16 γρ.
|
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν-πάουντερ
|
4 γρ.
|
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
|
4,7 γρ.
|
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
|
4,5 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
|
125 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
|
225 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
|
160 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
|
225 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
|
100 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
|
170 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
|
192 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
|
225 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
|
208 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκ/νη)
|
110 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα (αλεσμένη)
|
225 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)
|
150 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα (λιωμένη)
|
240 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα (τριμμένη)
|
110 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
|
350 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί (τριμμένο)
|
110 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
|
250 γρ.
|
1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί
|
· 125 γρ.
|
Μετρήσεις υγρών σε ml ανά φλιτζάνι
1 φλιτζάνι τσαγιού
|
250 ml.
|
3/4 φλιτζάνι τσαγιού
|
187 ml.
|
1/2 φλιτζάνι τσαγιού
|
125 ml.
|
1/3 φλιτζάνι τσαγιού
|
65 ml.
|
1,5 φλιτζάνια τσαγιού
|
375 ml.
|
2 φλιτζάνια τσαγιού
|
500 ml.
|
2,5 φλιτζάνια τσαγιού
|
600 ml.
|
3 φλιτζάνια τσαγιού
|
750 ml.
|
3,5 φλιτζάνια τσαγιού
|
935 ml.
|
4 φλιτζάνια τσαγιού
|
1 λίτρο
|
Αντιστοιχίες
1 κουταλιά σούπας
|
3 κουταλιές γλυκού
|
4 κουταλιές σούπας
|
1/4 φλιτζάνι τσαγιού
|
5,1/3 κουταλιές σούπας
|
1/3 φλιτζάνι τσαγιού
|
8 κουταλιές σούπας
|
1/2 φλιτζάνι τσαγιού
|
10 κουταλιές σούπας
|
2/3 φλιτζάνι τσαγιού
|
12 κουταλιές σούπας
|
3/4 φλιτζάνι τσαγιού
|
16 κουταλιές σούπας
|
1 φλιτζάνι τσαγιού
|
1 αυγό 50 –55γρ
|
κρόκος 20γρ
ασπράδι 30γρ
|
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
|
5γρ
|
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
|
5γρ
|
1 κουταλιά της σούπας κακάο
|
10γρ
|
1 κουταλιά της σούπας μέλι
|
30γρ
|
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
|
30γρ
|
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
|
130γρ
|
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη (αμυγδαλόσκονη)
|
110γρ
|
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
|
230γρ
|
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
|
125γρ
|
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
|
220γρ
|
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κοινή
|
200γρ
|
1 φλ. τσαγιού κακάο
|
85γρ
|
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
|
· 240γρ
|
1 φλ. τσαγιού μέλι
|
340γρ
|
1 φλ. τσαγιού νερό
|
200γρ
|
Θερμοκρασίες Φούρνου
Πολύ χαμηλός (σιγανός)
|
110–120 οC
|
διακόπτης γκαζιού: ¼ ½)
|
Χαμηλός (σιγανός)
|
140–150 οC
|
διακόπτης γκαζιού: 1–2
|
Μέτριος
|
160–180 οC
|
διακόπτης γκαζιού: 3–4
|
Μέτριος-δυνατός
|
190–200 οC
|
διακόπτης γκαζιού: 5–6
|
Δυνατός
|
220–230 οC
|
διακόπτης γκαζιού: 7–8
|
Πολύ δυνατός
|
250 οC
|
διακόπτης γκαζιού: 9
|